Web dizajn, dizajn web stranica, dizajn stranica
Zatražite ponudu 01/ 6602 - 469

Virtus dizajn

Dizajn i izrada web stranica
info@virtus-dizajn.com 01/ 6602 - 469

SEO tajna - kako poboljšati poziciju na tražilicama

Zanima li Vas kako trajno poboljšati poziciju na tražilicama?

Sve se više pozornosti pridaje pozicijama na tražilicama ili SEO marketingu.

Razlozi su jasni - Internet je postao kralj oglašavanja, a još ako ga je moguće iskoristiti da za nas radi jeftino ili besplatno -jasno je otkud dolazi interes za SEO.

Informacije koje možete naći u ovom članku odnose se na važan segment SEO optimizacije i mogu biti korisne svim web masterima ili onima koje zanima kako trajno poboljšati poziciju svoje stranice na tražilicama.

Danas postoji niz tehnika u SEO prilagodbi, ona je postala gotovo znanost i web masteri diljem svijeta uče i otkrivaju načine optimiziranja web stranica kako bi poboljšali poziciju stranica na tražilicama upravo iz razloga što 75% ukupnog prometa na stranice dolazi upravo s tražilica.

Tražilice se bore za prevlast na tržištu, a trenutno prvo mjesto drži Google s tržišnim udjelom od 53,6 posto sa zabilježenih 200 milijuna pretraga svaki dan. Na drugom mjestu je Yahoo s 19,9 posto, a na trećem je mjestu Microsoft s 12,9 posto tržišnog udjela.

U cijeloj masi SEO tehnika, trikova i pokušaja da postignete poziciju među prvih 10, može se dogoditi da zaboravljate na ono najvažnije, odnosno da od šume ne vidite drvo.

Postoji jedna osnovna tajna koju sve veći broj web master-a otkriva, a odnosi se na činjenicu da, bez obzira koliko tražilice mijenjaju pravila indeksiranja, njihova motivacija u pretraživanju ostaje ista.

Kako konstantno traje natjecanje između tražilica one se i dalje primarno fokusiraju na korisnike, dakle osobe koje koriste pretraživače da bi došle do informacija.

Na prvim će mjestima, dakle, biti ona stranica koja može najbolje zadovoljiti upravo tu potrebu korisnika.

Samim time, bez obzira koje promjene tražilice radile, uvijek će temeljni fokus biti na poboljšanju iskustva 'surfanja' za svoje korisnike.

Što korisnici zapravo žele odnosno ne žele?

Nije toliko teško otkriti. Svatko tko koristi pretraživače želi doći do informacije brzo, i želi što kvalitetniju informaciju. Žele detaljne i podrobne informacije o temi koju pretražuju.Time se tajna otkriva – usmjerenost web stranice na krajnjeg korisnika kroz kvalitetan sadržaj, odnosno na važnost sadržaja krajnjem korisniku, dugoročno će imati dobru poziciju na tražilicama.

Pitajte se – je li sadržaj na mojoj web stranici dovoljno informativan i pružamo li korisniku zaista kvalitetne informacije o našim uslugama?

Najgore što se može dogoditi je pretjerana fokusiranost na tražilice – neki webmasteri i dalje koriste ključne riječi na nedozvoljen način s ciljem da prevare tražilice. Ovakve metode mogu dovesti i do suspenzije Vaše stranice.

Pogledajte najbolje pozicionirane stranice na tražilicama – one su redovno sadržajno bogate, kvalitetne i usmjerene na korisnike.

Ukoliko Vam je sadržaj stranice opsežan i bogat, možete bez bojazni svoje stranice prijaviti i na drugim web stranicama s kojih će k Vama dolaziti i dodatni promet.

Kvalitetni će sadržaj uvijek privlačiti korisnike na Vaše web stranice. Ne zaboravite da tražilice još uvijek rangiraju web stranice (i uvijek će to činiti) prema linkovima koji s drugih stranica vode na Vaše stranice.

Samim time Vaš kvalitetni sadržaj daje Vam dvostruku korist.

Na Vama je da svoje kvalitetne članke ili tekstove prijavite/pozicionirate na relevante direktorije ili srodne i posjećene portale.