Web dizajn, dizajn web stranica, dizajn stranica
Ponuda za izradu web stranice

Virtus dizajn

Dizajn i izrada web stranica
info@virtus-dizajn.com 01/ 6602 - 467

Pišemo, pišemo..

Vi čitajte!

Sretan Uskrs želimo vam mi!

Poštovani i dragi klijetni i suradnici!


Uz najbolje želje, odlučili smo vam dati ovom prilikom malo informacija o onom djelu Uskrsa koji se odnosi na farbanje jaja.

To je nama u Virtus dizajnu dio Uskrsa koji nas posebno veseli, a ovo pišemo u nadi da ste i vi ovako entuzijastični oko spomenute teme.


Ovom prilikom prenosimo vam nekoliko najzgodnijih i nekonvencionalnih načina za izradu pisanica, pa krenimo:

Za žene
Stare najlonke izrežite na trake širine jajeta. Uberite na livadi ili u dvorištu različite listove i cvjetove. Naslonite ih na jaje, čvrsto pritegnite najlonkom, pa obojite (najbolje lukovicom).

Za piromane
Jaje stavite na obruč ljepljive trake, palite svjećice u raznim bojama i pustite da vosak kaplje po jajetu.

Za neuredne
Jaja skuhajte, ohladite i oblijepite komadićima šarenih tkanina ili čipkom. Umjesto tkanine možete koristiti i kolažni papir.

Za grebatore
Umutite temperu sa žumanjcem. Smjesu ravnomjerno nanesite na jaje i osušiti. Iglom ili čačkalicom izgrebite motive po izboru i izglancajte pamučnom krpom.

Za krumpiraše
Umotajte jaje u mrežicu od vreće krumpira, vežite koncem i višak odrežite. Mrežica ne smije biti labava, kako bi se lijepo iscrtale njene konture na jajima. Jaja obojiti normalno. Kada se osuše, skinuti mrežicu.


Ostali su načini prekonvencionalni :) da bismo ih ovdje opisivali, jednostavno nas nisu inspirirali ...

Želimo Vam zabavu u nadi da smo dali koju zgodnu ideju za kućnu radinost koja će vas razveseliti... ako ne vas, možda barem vašu djecu!