Web dizajn, dizajn web stranica, dizajn stranica
Zatražite ponudu 01/6236-909

Virtus dizajn

Dizajn i izrada web stranica
info@virtus-dizajn.com 01/6236-909

Pišemo, pišemo..

Vi čitajte!

Kako opstati na webu? Prilagodite Vaše web stranice mobilnim i tablet uređajima

Počevši od 21. travnja 2015., Google, osim što će označiti Vašu stranicu kao mobile-friendly ili obrnuto, će upravo taj faktor koristiti kao jedan od ključnih pri rangiranju u rezultatima pretraživanja. Ova algoritamska promjena obuhvatit će sve jezike, pa tako i hrvatski.

Jedan od faktora koji itekako utječe na prodaju i poslovanje jest što bolja pozicija na tražilici, bilo da je ona plaćena ili prirodna. Time klijent dobiva na relevantnosti i prepoznatljivosti, a ono najvažnije, telefoni mu češće zvone. Ipak, nije dovoljno definirati budžet i očekivati da će Vas agencija, koliko god imala stručnjaka u polju digitalnog marketinga, postaviti na prvu poziciju na tražilici. Dio posla je i na Vama, tj. na onome tko održava Vašu web stranicu. Podsjetimo, pri rangiranju rezultata, Google kao jedan od faktora uzima i kvalitetu same web stranice.

Kako sve veći broj posjeta na web stranice dolazi od strane mobilnih uređaja (oko 50 posto), tako je i sam Google odlučio dati prednost stranicama responzivnog dizajna, tj. onima koje su prilagođene za sve platforme. Google je tako najavio velike promjene u svojim pretraživačkim algoritmima, a pogotovo kada je u pitanju definiranje pozicije na tražilici na mobilnim uređajima, kako onim plaćenim (AdWords) tako i prirodnim (SEO).

Počevši od 21. travnja 2015., Google, osim što će označiti Vašu stranicu kao mobile-friendly ili obrnuto, će upravo taj faktor koristiti kao jedan od ključnih pri rangiranju u rezultatima pretraživanja. Ova algoritamska promjena obuhvatit će sve jezike, pa tako i hrvatski.
"Korisnici će lakše dobiti relevantne, kvalitetne rezultate pretraživanja koji su optimizirani za svoje mobilne uređaje", objašnjavaju iz Googlea zašto su se odlučili na ovaj pothvat

Ako vaša stranica nije mobile-friendly, vrijeme je da se bacite na posao i prilagodite je jer u suprotnom postoji velika vjerojatnost da izgubite trenutnu poziciju na tražilici, a svi posjeti koje ste trenutno dobivali putem mobilnih uređaja mogu biti ugroženi.

Ipak, to nije jedini faktor koji će utjecati na bolju poziciju u search rezultatima. Bolju poziciju imat će i aplikacije koje su indeksirane od strane Googlea. Aplikacije se indeksiraju na isti način kao i web stranice. Tako će korisnici biti preusmjereni na sadržaj koji su pretraživali putem Googlea na sadržaj unutar vaše aplikacije. To će se odnositi samo na prijavljene korisnike koji već imaju instaliranu dotičnu aplikaciju na svom mobilnom uređaju.

-----------------------------------

Sadržaj je preuzet sa linka www.emg.hr/prilagodite-stranicu-mobilnim-uredajima.html