Internet trgovina, web shop, web dućan
Zatražite ponudu 01/6236-909

Virtus dizajn

Dizajn i izrada web stranica
info@virtus-dizajn.com 01/6236-909

Internet trgovina

Internet trgovina

Razvojem Interneta, web aplikacija i weba općenito, raste interes poduzetnika za pravo web poslovanje, odnosno pokretanje web trgovine (web shopa).

Osnovna značajka web trgovine je da treba svom vlasniku omogućiti maksimalnu mogućnost samostalnog upravljanja sadržajem, upravo radi same prirode trgovine koja je najčešće praćena sa izmjenom artikala, novostima u ponudi i akcijskim cijenama.

Nijedan vlasnik web trgovine se ne bi trebao zadovoljiti web trgovinom koja mu neće omogućiti veliki stupanj samostalnog upravljanja upravo svojim asortimanom (kategorijama, potkategorijama... pa sve do artikla).

Web trgovina danas, i kao prije, još uvijek funkcionira na istom principu - registracije korisnika (ili ne), pospremanja artikala u košaricu i naposljetku narudžbe koja može završiti slanjem poruke na mail administratora,  kartičnim plaćanjem  i/ili slanjem narudžbe i generiranjem uplatnice.

Danas na tržištu postoje i razne razvijene aplikacije za on-line trgovine, no preporučamo da prije izbora u obzir uzmete:

 • Vrijeme koje ste spremni uložiti u učenje korištenja aplikacije - veliki broj opcija koje aplikacije nude mogu Vas ponekad samo zbuniti ili Vam onemogućiti jednostavno upravljanje svojim web shopom
 • Temeljne funkcije koje ona treba ispunjavati za Vaše poslovanje - ne treba se impresionirati mogućnostima već ostati na tragu onog što je bitno i potrebno
 • Koliko je ona jednostavna i praktična za korisnika - ponekad se oni do kojih želite doći i koji bi Vam trebali postati kupci neće snaći u prevelikoj količini potencijalno nepotrebnih podataka
 • Navike korisnika kojima se obraćate – uvijek se zapitajte - Kako funkcioniraju najposjećeniji i najomiljeniji svjetski web shopovi?

Upravo ovo zadnje tema je i razmišljanja pri odlučivanju o sustavu naplate. Danas hrvatski korisnik još uvijek treba veliko osiguranje prije nego odluči svoju narudžbu platiti kreditnom karticom, pa bi temeljna preporuka bila da prije uvođenja naplate karticama isprobate kako će Vaša trgovina raditi i bez ove mogućnosti.

Za one hrabre pak, postoje neki temeljni koraci  (osim dizajna i izrade same web trgovine) u uvođenju kartičnog plaćanja, pa slijede:

 • Odnos uspostavljate i s Payment Gateway tvrtkom koja je posrednik između Vas i kartičarskih kuća i predstavlja svojevrsan 'sigurnosni tunel' koji služi kao osiguranje da će podaci kupaca pri transkaciji biti maksimalno zaštićeni – njima plaćate naknadu za priključenje, naknadu po transakciji i mjesečnu naknadu
 • Payment Gayteway tvrtka Vas povezuje s bankama i kartičarima (s kojima potpisujete ugovor o prihvatu kreditnih kartica, njima plaćate postotak od svake transakcije)
 • Sve podatke koje dobivate od njih prosljeđujete nama kako bi Vaš web povezali sa odabratnim Payment Gateway sustavom

U izradi web shopova nastojimo:

 • u potpunosti ih prilagoditi Vama i Vašim potrebama
 • dati Vama što veću mogućnost samostalnog upravljanja njihovim sadržajem - dizajn pojednostaviti i staviti ga u funkciju kupnje što jednostavnijim i intuitivnijim pristupom za korisnika
 • zajedno s Vama procijeniti mogućnosti postizanja željenih rezultata i kroz to savjetovati Vas o sustavima naplate
 • za Vas, prema Vašim željama i potrebama, napraviti sustav praćenja narudžbi i naplate na Vama najkorisniji i najjednostavniji način

Kontaktirajte nas za više informacija!