web dizajn, izrada web stranica, web design, izrada internet stranica
Zatražite ponudu 01/ 6602 - 469

Virtus dizajn

Dizajn i izrada web stranica
info@virtus-dizajn.com 01/ 6602 - 469

Ideje za izradu privlačne naslovnice web stranice

Izrađujete svoju web stranicu ili razmišljate o tome?

Znate li da i u izradi web stranica postoje neke smjernice  koje pomažu da Vaša web stranica privuče potencijalne klijente?

Prva stvar o kojoj treba razmišljati je kvalitetna i atraktivna naslovnica web stranice,  iz jednostavnog razloga što je ona ulaz i prvi doticaj posjetitelja s Vama i Vašim uslugama.

Imajte na umu da Vam ona pomaže da prodate sebe i svoje usluge ili potaknete potencijalne klijente da Vas kontaktiraju.

Ukoliko je naslovnica nezanimljiva, neatraktivna ili iritantna najvjerojatnije ćete odbiti posjetitelja ili u najmanju ruku nećete ostaviti sjajan prvi dojam.

Prodajete li samo jedan proizvod ili uslugu, što temeljitije ga predstavite odmah na prvoj stranici, a ako se radi o više proizvoda i usluga, napišite tekst koji će korisnike potaknuti da istražuju dalje Vaše proizvode i usluge.


Vaš će se korisnik pitati:

1. Vjerujem li ja ovoj tvrtki? – iz ovog je razloga važno odati dojam ozbiljnosti, a tome pridonosi kvalitetan raspored slika i sadržaja s usklađenim dizajnom i bojama, bez gramatičkih i stilskih pogrešaka unutar tekstova.

Naravno, najvažnija je mogućnost da potencijalni klijenti provjere Vaš dosadašnji rad putem referentne liste, liste suradnika ili partnera (ukoliko ih imate), svjedočenja ljudi, priznanja ili nagrada, dokaza o fizičkoj prisutnosti tvrtke i raznih garancija koje govore o Vašoj kvaliteti.

2. Razumije li ova tvrtka moje potrebe i hoću li imati koristi od njihovih usluga? – kako bi potencijalni klijent odmah odgovorio 'da' na ova pitanja, potrebno je da ga privuče dobar naslov u kojem mu se nudi direktna korist i prednost kupnje kod Vas.Ukoliko imate više produkata na naslovnici svakako istaknite akcije ili popuste.

Kako biste bili sigurni da će se posjetitelj zadržati na Vašim stranicama i u konačnici se odlučiti za Vašu uslugu ili proizvode, potrebno je stvoriti webom za njega kvalitetno korisničko iskustvo (tzv. User experience).

Ono podrazumjeva da  web treba ispuniti njegovu potrebu/ potrebe zbog kojih je dospio na Vaše web stranice, da se na njemu može jednostavno snaći i doći do potrebnih informacija ili jednostavno izvršiti potrebne akcije, da je dovoljno privlačan da u njemu izaziva pozitivne emocije (jer znamo koliko su one bitne u odluci o kupovini), da ga može pronaći u mnoštvu sadržaja na Internetu, i kao što je prije spomenuto, da bude siguran da ste baš Vi ti kojima će pokloniti svoje povjerenje.
 

Stvaranje kvalitetnog korisničkog iskustva ovisi upravo o Vašem poznavanju populacije koju želite privući na svoju web stranicu, a uključuje razumijevanje onog što im treba, što žele i uzimanja u obzir njihovih mogućnosti, uvjerenja i navika.


Ovdje nije u pitanju samo što je lijepo (odnosno što se Vama sviđa) već jednim dijelom upravo obrnuto - što je to što će se svidjeti posjetiteljima. Naravno da treba naći ravnotežu između onog s čim ćete se Vi moći identificirati i onoga što se nudi korisnicima, no ne treba pritom zaboraviti na cilj web prezentacije, a to je svakako pomoć u prodaji Vaših usluga ili proizvoda ako ne i direktna prodaja.

Kako bismo s Vama krenuli u proces izrade web stranica, saznajte naše okvirne cijene izrada internet stranica i pregledajte naš internet portfolio.